Please like us on FB

Monday, 26 October 2015

Biji Aprikot Boleh Makan Ke eh?? bagus ke ?

topik diatas, itu perkara biasa berlaku bg mereka yg baru terjumpa atau 1st time tengok biji aprikot. Sya pon mcm tu juga mula2 hihihihi


Biji aprikot dikategorikan sebagai kekacang, yg mana dianya boleh dimakan seperti kekacang.. 



rasa biji aprikot ni berbeza-beza mengikut gred kualiti. Ada yg rasanya masam dan pahit. ada yg tak pahit langsung.. ada juga yg pahit sampai tak sanggup nak telan.. mcm makan ubat hospital yg pahit tu.. hihihi




tp sebenarnya biji aprikot ni lagi pahit lagi bagus utk kesihatan kita. ini kerana mengandungi VITAMIN B17 yg membantu utk mencengah KANSER dan membantu merawat penyakit2 KRONIK yg melibatkan imunisasi dan metabolik



mula2 mcm ragu2 la juga kan tp kalau kita tak berusaha dan cuba mana kita nk tahu kan :) .. Alhamdulillah.. masuk ini dah tahun ketiga mengambil biji aprikot sahaja sebagai makanan tambahan harian..



Apa Kata Pakar-Pakar Biokimia Mengenai Vitamin B17?




Menurut Dr Philip E . Binzel, Pakar Kanser, Ohio, Usa : B17 bahan alam semulajadi yang terdapat di dalam pemakanan nitrilosides ini boleh memusnahkan sel-sel kanser serta menyuburkan sel-sel bukan kanser”.
Dr . Micheal Tait, Fountain of Life Clinic, Gold Coast, Australia : Kanser adalah penyakit metabolic … terdapat bukti kukuh bahawa pengurangan vitamin B-17 daripada makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat kanser”.
.... 




No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Berminat Dengan Post ini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...